Прокуратура Південної Кореї вимагає арешту екс-президента – ЗМІ

Читать на русском
Прокуратура Південної Кореї має намір клопотати про арешт екс-президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

Колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе хочуть заарештувати у справі про корупцію.

Ордер на арешт Пак Кин Хе просить у суду прокуратура Південної Кореї, повідомили південнокорейські ЗМІ, передає «Слово і Діло».

У Південній Кореї призначили дату дострокових президентських виборівДострокові вибори президента Південної Кореї призначені на 9 травня. Зараз обов'язки президента виконує прем'єр-міністр країни Хван Ге Ан.

«Наразі зібрані численні докази. Однак, оскільки підозрювана заперечує більшість звинувачень, у неї є можливість зруйнувати ці докази», – йдеться в заяві прокуратури.

У ній наголошується, що «було б несправедливо» не домагатися арешту Пак Кин Хе в умовах, коли її «поплічниця» Цой Сун Сіль і низка інших фігурантів справи про корупцію та зловживання службовим становищем були затримані.

Прокуратура дійшла висновку, що звинувачення проти екс-президента мають серйозний характер і що вона, «зловживаючи службовим становищем і статусом», розголошувала державні секрети, дозволяла своїй подрузі Цой Сун Сіль займатися вимаганням грошей у відповідних компаній.

Після того, як Конституційний суд затвердив оголошений імпічмент, Пак Кин Хе втратила юридичний імунітет. 21 березня вона заявила, що готова «щиро відповідати на всі запитання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: