НАЗК перевірить е-декларації чотирьох суддів Вищого госпсуду та п'яти нардепів

Читать на русском
У Нацагентстві з запобігання корупції ухвалили рішення про перевірку одинадцяти е-декларацій чиновників.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає повну перевірку 11-ти електронних декларацій чиновників, серед яких четверо суддів Вищого господарського суду та п'ятеро народних депутатів.

Таке рішення ухвалене на засіданні НАЗК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Підставою для проведення повної перевірки декларацій стала інформація про можливе відображення в деклараціях недостовірних даних, отримана НАЗК від фізичних осіб, громадських організацій та правоохоронних органів.

«Зокрема, уповноважені особи НАЗК перевірять декларації 4-х суддів Вищого господарського суду України, 5-ти народних депутатів України, посадових осіб апарату Верховної Ради України, Харківської обласної державної адміністрації», – йдеться в повідомленні.

При цьому в НАЗК зазначили, що датою початку здійснення повної перевірки декларації є день, наступний за днем ​​ухвалення відповідного рішення.

Крім того, НАЗК повідомляє про 4 відмови в проведенні повної перевірки декларацій за зверненнями фізичних, юридичних осіб, ЗМІ та інших джерел щодо можливого відображення в деклараціях недостовірних відомостей.

Слід також зазначити, що нардеп Тетяна Чорновол обіцяла ініціювати зміни до законодавства про е-декларації для активістів громадських рад при державних органах влади. Свогослова вона дотримала.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила більшість військових від е-декларування.

Раніше НАЗК почало перевірку е-декларацій 7 нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: