У Росії суд заочно заарештував Яценюка

Читать на русском
У російських Єсентуках суд прийняв рішення заочно заарештувати екс-прем'єра України Арсенія Яценюка.

У російських Єсентуках суд прийняв рішення заочно заарештувати екс-прем'єра України Арсенія Яценюка.

«Постановою суду щодо Яценюка заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, в зв'язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений у міжнародний розшук. І вказано, що термін обчислювати з моменту затримання обвинуваченого на території Російської Федерації або екстрадиції в РФ», – заявили в суді, повідомляє «Слово і Діло».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв, що Україна судитиметься з Росією за збройне пограбування і націоналізацію підприємств в КримуСказано 21 березня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами самого Яценюка, посольство України в РФ отримало повідомлення суду Єсентуків.

Він зазначив, що слідчий з особливо важливих справ головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Південно-Кавказького округу А. Найманов відправив до суду клопотання про арешт Яценюка за звинуваченням в статтях «участь у збройній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах», «відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин »,« умисне вбивство при обтяжуючих обставинах» КК РФ.

«Це звичайно – повна і схиблена маячня», – зазначив Яценюк.

При цьому він висловив думку, що Кремль намагається знайти юридичні механізми переслідування українських політиків.

«У цьому сценарії є намір вивести тему «звірств Яценюка в Чечні» на новий рівень для широкого спектра подальших дій», – сказав він.

Нагадаємо, в грудні 2015 року уряд Яценюка легалізував торговельну блокаду окупованого РФ Криму, а також в ВР ним було внесено законопроект про санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: