Україна припинить виплати пенсій через російські банки

Читать на русском
Пенсійний фонд України ухвалив рішення припинити соцвиплати в «дочках» російських державних банках, санкції проти яких були введені НБУ.

Пенсійний фонд України ухвалив рішення припинити соцвиплати в «дочках» російських державних банках, санкції проти яких були введені НБУ.

Про це пише «Урядовий кур'єр», інформує «Слово і Діло».

«Згідно з указом Президента України від 15 березня 2017 року №63/2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» Пенсійний фонд України зупиняє фінансування вищезазначених відділень банків, а пенсіонерам запропоновані альтернативні варіанти отримання пенсій», - йдеться в повідомленні.

Фінансування та співробітництво з ПАТ «СБЕРБАНК», «ВіЕс Банк», «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», «ВТБ БАНК», «БМ БАНК» буде зупинено 1 квітня 2017 року.

Розенко сказав, коли виплатять пенсії окупованому ДонбасуРозенко: саме бойовики і Росія припинили виплату українських пенсій і соціальних допомог після захоплення міст на території Донбасу. Зараз на цих територіях немає органів української влади і відділень українських банків.

Пенсії людям, які отримували її через установи цих банків, будуть виплачувати через відділення поштового зв'язку за місцем проживання пенсіонера. Водночас дата виплати залишається такою ж, яка була в банку.

«Надалі за бажанням пенсіонера виплату пенсії можуть проводити через установи інших банків, з якими підписано договір на виплату пенсій, або доставляти додому співробітники відділень поштового зв'язку. Для цього необхідно подати відповідну заяву в районне управління ПФ за місцем перебування на обліку або в управління з координації та контролю за виплатою пенсій», - відзначили в пенсійному фонді.

Нагадаємо, НБУ запровадив санкції РНБО проти банків з російським держкапіталом.

Раніше Держдума РФ заборонила грошові перекази в Україну через іноземні системи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: