На добудову Подільського мосту в Києві потрібно 9 мільярдів гривень

Читать на русском
На добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві необхідно майже 9 мільярдів гривень.

На добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві потрібно близько 300 млн євро (майже 9 млрд гривень).

Про це йдеться у звіті за підсумками зустрічі начальника управління аналітичного забезпечення Київської міської державної адміністрації з потенційними німецькими інвесторами, інформує «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський містСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Наразі готовність мосту оцінюється в 50%. Техніко-економічне обґрунтування добудови планують представити 6 квітня. Цього дня до Києва приїде федеральний міністр транспорту й цифрової інфраструктури Німеччини Олександр Добріндт. Очікується, що він представить результати досліджень проекту мосту німецькими фахівцями й обговорить із мером Києва Віталієм Кличком можливість подальших інвестицій у будівництво.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро – один з найважливіших інфраструктурних проектів української столиці. Він повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, ним проляже четверта гілка київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли у Дніпро впав плавучий кран «Захарій».

Найпроблемніше питання – фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого – в гуртожиток заводу «Ленінська кузня» на Рибальському півострові, що створює додаткові адміністративні проблеми.

Раніше Київрада виділила фінансування на добудову Подільського мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: