Омелян обіцяє прямі поїзди між Україною і Болгарією

Читать на русском
Україна налагодить співпрацю з Болгарією в транспортній сфері запустивши пряме залізничне сполучення за маршрутом Київ-Софія.

Україна налагодить співпрацю з Болгарією в транспортній сфері запустивши пряме залізничне сполучення за маршрутом Київ-Софія.

Це питання обговорювалося 24 березня в болгарській столиці міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном і міністром транспорту інформаційних технологій і зв'язку Болгарії Христо Алексієвим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію МІУ.

Були порушені також інші аспекти співпраці країн у транспортній сфері.

Сторони обговорили питання організації міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення між Україною і Республікою Болгарія, проблеми відновлення прямого авіаційного сполучення Одеса-Варна, а також прямого залізничного сполучення Київ-Софія. Окрему увагу було приділено відновленню дороги Одеса-Рені, йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що питання налагодження ж\д сполучення між Україною і Болгарією було серед тих, які обговорювалися в червні минулого року на зустрічі Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова. Тоді П. Порошенко висловив надію, що за результатами переговорів «буде прискорена робота з налагодження залізничного та поромного сполучення» між двома країнами.

У січні 2017 року голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун заявив про те, що компанія планує запустити пасажирські поїзди в європейські країни, серед яких і Болгарія.

Раніше Омелян анонсував прихід на український ринок ще двох лоукостів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: