Обіцяні Кличком роботи на зсувонебезпечних ділянках завершать на рік пізніше

Читать на русском
Міський голова Києва Віталій Кличко минулоріч не впорався з обіцянкою провести протизсувні роботи в 12 ділянках столиці.
Віталій КличкоФото з відкритих джерел

Міський голова Києва Віталій Кличко не впорався з даною торік обіцянкою провести до кінця 2016 року протизсувні роботи на 12-ти зсувонебезпечних ділянках столиці.

Це «Слово і Діло» з’ясувало в ході перевірки виконання його обіцянки, зафіксованої 20 квітня минулого року.

«Цього року міська влада вперше виділила 78 млн гривень на протизсувні роботи в столиці. За ці кошти будуть проведені, зокрема, комплексі роботи на проспекті Лобановського, вул. Радченка та ще 10 об’єктах на зсувонебезпечних ділянках», – йшлося в повідомленні на особистому веб-сайті мера торік.

2016 року, за даними КП «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт», у Києві справді начебто проводилися відповідні роботи на 10-ти ділянках, визначених, як першочергові. Однак 20 березня 2017 року заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що уже в новому році з бюджету міста було виділено 69,7 млн грн на проведення протизсувних робіт.

При цьому, список ділянок, де ці роботи планують проводити у 2017-му, ідентичний списку місць, де вони мали відбутися в 2016-му. Йдеться про 11 найбільш небезпечних об’єктів, де існує вірогідність зсувів ґрунту та руйнацій: зокрема, на схилі озера Глинка, на схилі Батиєвої гори, схилі Совської балки біля вулиці Петра Радченка та схилі біля будівлі на вулиці Нижньоюрківській. Також планується укріпити Дніпровський схил біля пішохідного мосту, облаштувати підпірні стінки між будинками на вулицях Трьохсвятительській, 5/1-А та Костьольній, 10, укріпити схили на вулиці Адмірала Ушакова, озеро біля Учбового провулку, 7, схили Мишоловської балки на вулиці Академіка Кащенка, 154 та завершити протиаварійні роботи біля будинку на проспекті Валерія Лобановського, 14.

Варто зазначити, що, за словами Пантелеєва, частина робіт на об’єктах справді розпочата в 2016 році. Зокрема, на проспекті Лобановського збудовано підпірну стінку, а цього року там планується виконання другої черги робіт. Менше з тим, отримана порталом інформація свідчить про те, що Віталій Кличко зі своєю обіцянкою не впорався.

У його досьє наразі 159 виконаних обіцянок із 358-ми. В рейтингу відповідальності міських голів України він посідає дев’яту сходинку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: