Порошенко підписав указ про вшанування пам'яті жертв сталінського терору 1937-38 років

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій на території України 1937-1938 років.
прес-служба Президента України

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами «Великого терору» – масових політичних репресій на території України 1937-1938 років».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Головною метою документа є гідне вшанування пам'яті жертв «Великого терору», донесення до українського суспільства та світової громадськості об'єктивної інформації про злочини, вчинені в XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму», - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, Кабінет міністрів повинен утворити оргкомітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами масових політичних репресій 1937-1938 років, представити план заходів на 2017-2018 роки і забезпечити його виконання.

Крім того, в указі перед центральними та місцевими органами влади ставляться завдання по проведенню меморіальних заходів, широкої інформаційної кампанії, подальших наукових досліджень і продовження пошукової роботи по темі, а також розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Також заходи і інформаційну кампанію в зв'язку з річницею трагічних подій доручено провести дипломатичним представництвам України за кордоном.

Нагадаємо, 24 березня Порошенко затвердив порядок ротації членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Раніше, 22 березня Президент ввів в дію рішення про державну програму розвитку Збройних сил України до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: