Розенко сказав, коли виплатять пенсії окупованому Донбасу

Читать на русском
Розенко: саме бойовики і Росія припинили виплату українських пенсій і соціальних допомог після захоплення міст на території Донбасу. Зараз на цих територіях немає органів української влади і відділень українських банків, тому держава і не може поки відновити виплати.

Українські пенсії повернуться на окупований Донбас за однієї умови: повне виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-центр урядового порталу, передає «Слово і Діло».

«Давайте не будемо повторювати путінську істерію на тему відновлення виплат пенсій. Не українська влада припинила виплату пенсій і соціальних допомог на окуповані території», - підкреслив він.

За словами Розенка, саме бойовики і Росія припинили виплату українських пенсій і соціальних допомог після захоплення міст на території Донбасу. Таким чином зараз на цих територіях немає органів української влади і відділень українських банків, тому держава і не може поки відновити виплати.

«Там дійсно гуманітарна катастрофа і соціальна криза. Так, люди, які проживають там, мають право на отримання пенсій і соцдопомогу. Але вони її зможуть отримати, коли будуть у повному обсязі виконані у тому числі Мінські угоди і буде відновлена ​​територіальна цілісність України», – підсумував Розенко.

Раніше Розенко розповів про майбутнє пенсійної системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: