Яресько виводитиме Пуерто-Ріко з фінансової кризи

Читать на русском
Екс-голова Міністерства фінансів України Наталія Яресько призначена виконавчим директором Ради з фінансового управління і контролю Пуерто-Ріко.
kmu.gov.ua

Екс-голова Міністерства фінансів України Наталія Яресько призначена виконавчим директором Ради з фінансового управління і контролю Пуерто-Ріко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на її сторінку в Facebook.

«Для мене велика честь прийняти нову посаду, основним завданням якої є повернення Пуерто Ріко на шлях до фінансової стабільності. 22 березня 2017 роки мене призначили виконавчим директором (CEO) Ради по фінансовому управлінню та контролю для Пуерто-Ріко, створеної згідно з Актом про контроль, управління і економічну стабільність Пуерто Ріко (PROMESA). Акт, який набув чинності в червні 2016 року, передбачає створення ради з контролю, реструктуризації боргу і прискореними процедурами затвердження невідкладних інфраструктурних проектів, забезпечить необхідну платформу для економічного зростання і відновлення можливостей Пуерто-Ріко», – написала вона.

Яресько додала, що основним завданням Ради буде оцінка та затвердження щорічного бюджету і плану відновлення фінансової стабільності, які розробляє уряд острова, а також сприяння реструктуризації боргу.

Крім того, вона буде відповідати за стратегію і контроль над заходами щодо виведення країни з кризи.

При цьому Яресько зазначила, що перед нею стоїть дуже складне завдання, оскільки Пуерто-Ріко багато років страждає від фінансового дефіциту і боргів.

Нагадаємо, Глава Міністерства фінансів України Наталія Яресько оголосила інформацію про доходи, згідно якої в 2015 році вона заробила 121,73 тис. грн.

Рівень відповідальності екс-голови Мінфіну становить 86%. Вона стримала свої обіцянки в 25 випадках, не виконала – 4 рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: