Україна проти трансляції Самойлової на «Євробаченні»

Читать на русском
Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко відреагував на заклики організаторів Євробачення дозволити виступ представниці РФ через супутниковий зв'язок, заявивши, що і такі дії порушать український закон.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко відреагував на заклики організаторів «Євробачення» дозволити виступ представниці РФ через супутниковий зв'язок, заявивши, що і такі дії порушать український закон.

Про це він написав у Twitter, пише «Слово і Діло».

Напередодні європейські організатори конкурсу запропонували Росії організувати виступ Самойлової, якій СБУ заборонила в'їзд в Україну, за допомогою супутникового зв'язку.

«Трансляція виступу Самойлової українськими телеканалами - це також порушення українського законодавства, як і її в'їзд в Україну. Європейський мовний союз повинен був врахувати це», - написав Кириленко.

Відзначимо, раніше віце-прем'єр говорив, що EBС не треба переконувати Україну змінити рішення щодо Самойлової.

«ЄВС немає сенсу переконувати Україну змінити своє рішення щодо Самойлової. Краще переконати Росію заявити учасника, який не порушував українські закони», - писав напередодні Кириленко.

Нагадаємо, СБУ заборонила Самойловій в'їзд на три роки через те, що в 2015 року вона прилетіла до Криму з Москви, тим самим порушивши українське законодавство.

Сама співачка не розуміє, що «небезпечного в ній побачили» в Україні і каже, що їй смішно спостерігати за цією ситуацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: