Служити цієї весни підуть понад 14 тисяч строковиків – Кабмін

Читать на русском
Із загальної кількості призовників 9 тисяч 135 осіб будуть направлені до Збройних сил України, 4,2 тисячі – Національної гвардії і ще 800 –  Державної спеціальної служби транспорту.

На строкову військову службу у квітні-травні цього року призвуть понад 14 тисяч осіб.

Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, – 14 тисяч 135 осіб. З бюджету виділено 46,5 мільйона гривень, повідомляє сайт Кабміну, передає «Слово і Діло».

Згідно з розпорядженням Кабміну №185 від 22 березня із загальної кількості призовників 9 тисяч 135 осіб будуть направлені до Збройних сил України, 4,2 тисячі – Національної гвардію і ще 800 - Державної спеціальної служби транспорту.

На проведення весняного призову Кабмін виділив 46,55 млн грн, з яких 30 млн грн – на проведення призову до ЗСУ, 13,8 млн грн – Національної гвардії і 2,6 млн грн – Держспецтрансслужби.

Балога пообіцяв сприяти посиленню української арміїСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Витрати на одного призовника дорівнюють сумі у 3293 грн, з них: 3,2 тис. – це виплати грошової допомоги призовникам; 93,13 грн – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (кошти на харчування та перевезення призовників зі збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби не враховуються).

Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Держспецтрансслужбі доручено перерахувати до 5 квітня кошти на рахунки обласних, Київського міськвійськкомату, а МВС і Держспецтрансслужбі – перерахувати до 5 квітня кошти Міноборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову службу до Національної гвардії і Держспецтрансслужби, у сумі 1737 тис. і 330,864 грн відповідно.

Нагадаємо, з початку АТО в армію записалося понад 100 тис. добровольців. Статус учасника бойових дій отримали майже 196 тис. військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: