Кличко: київське метро може зупинити роботу через невиплачений борг

Читать на русском
Кличко закликав депутатів Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету міністрів і СБУ, щоб ініціювати розгляд питання щодо боргу київського метрополітену на РНБО, оскільки ситуація, що склалася може загрожувати зупинкою столичного метро.

Київський метрополітен заборгував два мільярди гривень російській компанії за поставку вагонів метро.

Тепер робота комунального підприємства знаходиться під загрозою зупинки через арешт рахунків, заявив мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київради, - передає «Слово і Діло».

«Загрозлива ситуація склалася навколо боргу «Київського метрополітену», рахунки якого, як ви знаєте, заарештовані за рішенням суду», - сказав Кличко.

Причина арешту - борг перед російською компанією «Укррослізинг», яка в 2009 році поставила столичному метрополітену 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу.

Мер повідомив, що в період з 2010-го по 2013-й роки Київ заборгував цьому підприємству майже 2 мільярди гривень.

Кличко закликав депутатів Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету міністрів і СБУ, щоб ініціювати розгляд питання по боргу «Київського метрополітену» на РНБО, оскільки ситуація, що склалася може загрожувати зупинкою столичного метро.

Нагадаємо, в метрополітені планують встановити нові енергозберігаючі вентиляційні системи, які обслуговують метрополітен в Японії.

Раніше, Київрада схвалила перейменування станції метро «Петрівка» в «Почайну».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: