Депутати вимагають встановити у маршрутки алкозамки для водіїв

Читать на русском
Згідно з даними Національної поліції України за останні шість років кількість ДТП за участю водіїв, які перебували у нетверезому стані, зросла майже вдвічі. Кількість загиблих через ці причини за минулий рік становила понад 200 осіб.

81 депутат Київської міської ради підтримав рішення звернутися до Верховної Ради та Кабінету міністрів України щодо обов'язкового застосування в громадському транспорті алкозамків (блокувальників запуску двигуна внутрішнього згоряння, якщо у видиху водія є алкоголь).

Про це повідомляє прес-служба Київради, передає «Слово і Діло».

«Згідно з даними Національної поліції України, за останні шість років кількість ДТП за участю водіїв, які перебували в нетверезому стані, зросла майже вдвічі. Кількість загиблих через ці причини за минулий рік становила понад 200 осіб. Також хочу звернути увагу, що, за даними поліції, було затримано більше 10 водіїв громадського транспорту, які перебували в нетверезому стані», – підкреслюється у повідомленні автора рішення, депутата Київради Олександра Пабата.

«Установка на транспортний засіб, що блокує запуск двигуна у разі наявності алкоголю у видиху водія, буде ефективним превентивним способом у справі профілактики нетверезого водіння. Сьогодні у країні назріла гостра необхідність впровадження таких алкозамків, а також розробки дієвих механізмів контролю за їх використанням», – зазначив Пабат.

Нагадаємо, у бюджеті київська влада передбачили кошти на будівництво нового крематорію.

Також у КМДА планують масовий знос МАФів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: