НБУ просить захистити російські банки в Україні

Читать на русском
Нацбанк стурбований ситуацією, що склалася навколо російських банків в Україні, клієнти і співробітники яких знаходяться під загрозою агресивно налаштованих груп людей.

Нацбанк стурбований ситуацією, що склалася навколо російських банків в Україні, клієнти і співробітники яких знаходяться під загрозою агресивно налаштованих груп людей.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

В НБУ закликали правоохоронців захистити банки з російським капіталом в Україні від актів вандалізму щодо них, адже подібні дії загрожують фінансовій стабільності і негативно впливають на імідж країни в світі.

Останнім часом у багатьох містах України радикали блокують Сбербанк та інші російські банки, а також обливають їх фарбою, обклеюють листівками і так далі.

«Діяльність російських банків обмежується під тиском агресивно налаштованих груп людей, які фактично блокують роботу банків, відділень цих банків, банкоматів і заважають доступу клієнтів до їхніх рахунків», - заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Держбанки РФ в Україні ведуть перемовини щодо їх продажуУ НБУ повідомили, що всі російські банки з держкапіталом в Україні розглядають можливий продаж.

За її словами, понад 1,7 мільйона українських вкладники довірили цим банкам 21 мільярд гривень.

«Наші співвітчизники, клієнти і співробітники цих банків перебувають під загрозою непрогнозованих дій агресивно налаштованих груп людей», - додала Рожкова.

Вона заявила, що для відновлення стабільної роботи банківської системи потрібно забезпечити безпеку цих банків і вільний доступ клієнтів до своїх коштів.

«Ми повинні забезпечити можливість цивілізованого виходу українських банків з державним російським капіталом з нашого ринку», - додала вона.

Напередодні НБУ оголосив про санкції проти банків з Росії.

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО від 15 березня «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів» щодо низки юридичних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: