В Україні почала роботу технічна місія МВФ

Читать на русском
Мінфін повідомляє, що одним з клбчевых питань порядку денного є реформа фіскальної служби України.

В Україні почала роботу технічна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, серед ключових питань порядку денного – оцінка і рекомендації Фонду по концепції розвитку Державної фіскальної служби України (ГФС), яка була напрацьована міністерством разом з фіскалами.

Невловимий транш: плюси та мінуси чергової пролонгації кредиту від МВФУкраїна ніяк не може отримати третій транш від МВФ, запланований у рамках програми розширеного фінансування у 2015-2019 роках. Чи варто впадати у паніку чи навпаки – пошукати позитив у такому варіанті розвитку подій?

«Ми разом працюємо над запуском середньостроковій реформи ГФС, яка є одним з ключових пріоритетів Мінфіну і дуже важлива для поліпшення системи адміністрування податків», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, МВФ розраховує повідомити про нову дату засідання Ради директорів з питання завершення третього перегляду програми розширеного фінансування (EFF) для України найближчим часом.

21 березня НБУ погіршив економічні прогнози через блокаду на Донбасі. Зокрема, Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік.

Як відомо, питання України, призначене до розгляду на 20 березня, зникло із порядку денного засідання ради директорів МВФ. Тепер повістка дня розписана до 31 березня, і України в ній немає.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що перенесення викликане зміною економічної ситуації в країні через блокаду на Донбасі і стало новим викликом для влади.

Для відновлення роботи Національний банк України (НБУ) і Мінфін повинні були оновити прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади.

Раніше в Раді НБУ заявили про те, що хочуть брати участь у переговорах з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: