Україна на 18 років візьме в Угорщині кредит для ремонту прикордонних доріг

Читать на русском
Предметом договору є отримання урядом України кредитної лінії на умовах пов'язаної допомоги з визначенням умов погашення кредиту і використання коштів для фінансування пріоритетних проектів.

У Раді сьогодні узгодили договір про надання Україні на 18 років кредиту на суму 50 мільйонів євро.

Кошти спрямують на розвиток прикордонної дорожньої інфраструктури. Верховна Рада України підтримала за основу та у цілому законопроект «Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги». За документ проголосували 243 нардепа, передає «Слово і Діло», з посиланням на «РБК-Україна».

Предметом договору є отримання урядом України кредитної лінії на умовах пов'язаної допомоги з визначенням умов погашення кредиту і використання коштів для фінансування пріоритетних проектів.

Помилились на 9 мільярдів: Гройсман, Омелян і Кістіон провалили обіцянки щодо ремонту дорігТри топ-чиновники уряду на чолі з прем’єр-міністром провалили обіцянку використати у 2016 році для ремонту доріг 19 мільярдів гривень.

Рамковим договором визначаються такі умови залучення Україною кредиту для фінансування проектів: загальний розмір кредитних коштів – до 50 млн євро; термін кредитування – 18,5 років; відстрочка платежу за кредитом і за відсотками за користування – 1,5 року; відсотки за користування кредитом – 0%; призначення кредиту – фінансування інвестиційних проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні.

Для використання кредитних ресурсів, наданих Ексімбанком Угорщини, необхідно внести зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік». У зв'язку з цим нардепи підтримали за основу та у цілому законопроект №6143 «Про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік»(щодо дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні).

Як повідомлялося раніше, Угорщина виділила Україні 50 мільйонів євро на ремонт доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: