АМКУ оштрафував відразу шість нафтотрейдерів на більше ніж мільярд гривень

Читать на русском
АМКУ завершив розслідування по справі у відношенні ПАТ Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія Укртатнафта, ВАТ Нафтопереробний комплекс-Галичина, ТОВ Торговий дім Прикарпаттянафтотрейд, ТОВ Котлас, ТОВ Галнафта, ТОВ ГАРАНТ-УТН.

Антимонопольний комітет України наклав штраф на компанію «Укртатнафта» і 5 афілійованих із групою «Приват» компаній у розмірі 1 371,27 млн гривень за змову на аукціонах з продажу сирої нафти і газового конденсату.

Про це йдеться в прес-релізі відомства, передає «Слово і Діло».

АМКУ дозволив продати «Чернівціобленерго» російським олігархамГрупа з чотирьох російських власників ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (VS Energy) вже володіє половиною акцій «Чернівціобленерго». Вчора АМКУ дозволив придбати ще 50% акцій.

Штраф наклали також на «Прикарпаттянафтотрейд», «Котлас», «Галнафта», «Гарант-УТН» і «НПК Галичина».

«За результатами розслідування комітет своїм рішенням визнав, що відповідачі вчинили порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату, які проводилися протягом березня - липня 2015 року Українською міжбанківською валютною біржею. На відповідачів накладено штраф на загальну суму 1 371 269 669 гривень», - йдеться в повідомленні.

Сплатити штраф повинні протягом 2 місяців після отримання рішення.

Раніше повідомлялося, що АМКУ оштрафував «Київенерго» майже на 18 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суд відмінив штрафи АМКУ щодо WOG.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: