У травні в Україні запустять найбільший нафтохімзавод – Міненерговугілля

Читать на русском
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прогнозує відновлення виробництва на підприємстві Карпатнафтохім (Калуш, Івано-Франківська область) з травня цього року.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прогнозує відновлення виробництва на підприємстві «Карпатнафтохім» (Калуш, Івано-Франківська область) з травня цього року.

Про це повідомила заступник глави відомства Галина Карп у кулуарах форуму Ukrainian Gas Investment Forum 2017, передає «Слово і Діло».

«Це підприємство, за моєю інформацією, запуститься з травня», – повідомила Карп.

Від початку року Україна значно збільшила імпорт нафтопродуктівУкраїна в січні-лютому 2017 року збільшила імпорт нафтопродуктів на 72 відсотка, імпорт нафти – на 58 відсотків.

Зазначимо, що російська нафтова компанія Лукойл завершила операцію з продажу 100%-ї частки володіння в LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди), якій належить нафтохімічний завод «Карпатнафтохім».

ТОВ «Карпатнафтохім» створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей Оріана, його засновниками виступили ЗАТ «Лукор» із часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. – 76%. «Карпатнафтохім» виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор. Підприємство було зупинено у 2012 році і у цей час не працює.

Раніше повідомлялося, що Україна почала імпорт азербайджанської нафти трубопроводом.

Нагадаємо, світові ціни на нафту впали до грудневого мінімуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: