Нардеп Артеменко стверджує, що не має канадського паспорта

Читать на русском
Позафракційний депутат Верховної Ради Андрій Артеменко прокоментував ситуацію щодо свого канадського паспорта і громадянства.
Андрій Артеменко

Позафракційний народний депутат України Андрій Артеменко стверджує, що відмовився від канадського паспорта, але при цьому залишився громадянином Канади.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню «КП в Україні», повідомляє «Слово і Діло».

«У мене немає паспортів інших країн. У мене є паспорт України. Був паспорт Канади, який у 2014 році, згідно з вимогою чинного законодавства, я мав призупинити. Я це зробив. Зробив це публічно у 2014 році, до початку виборів», – заявив Артеменко.

Відповідаючи на питання щодо відмови від громадянства Канади, депутат сказав: «Ні, звичайно (не відмовився – Ред.). Процедура відмови від громадянства – це набагато складніша процедура, яка вимагає відповідних дій, у тому числі й юридичних. І я, не порушуючи жодного закону України, не порушуючи жодного закону Канади, плачу податки як в Україні, так і в Канаді».

Артеменко вважає, що не порушував жодного документа в Україні та Канаді, «став народним депутатом законно». При цьому він заявив, що інших громадянств і підданств у нього немає.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Артеменка підозрюють у держзраді.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла» Артеменко дав 29 обіцянок, з яких тільки 3 виконав, а 13 – провалив. Рівень його відповідальності – 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: