НБУ запроваджує санкції стосовно «дочок» російських держбанків

Читать на русском
Нацбанк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня запроваджує санкції стосовно «дочок» держбанків РФ.

Нацбанк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня запроваджує санкції стосовно «дочок» держбанків РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

«Нацбанк розробив постанову №25, метою якої є забезпечення реалізації санкцій, запроваджених щодо банків, зазначених у рішенні РНБО», - йдеться в повідомленні.

Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

Держбанки РФ в Україні ведуть перемовини щодо їх продажуУ НБУ повідомили, що всі російські банки з держкапіталом в Україні розглядають можливий продаж.

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО від 15 березня «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів» щодо низки юридичних осіб.

Зазначалося, що указ набуває чинності з дня його опублікування.

Санкції терміном на один рік будуть запроваджені до ВАТ «Сбербанк», ВАТ «Віесте Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ВАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ БАНК».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: