Майно і банківські рахунки НСК «Олімпійський» арештовані через борги

Читать на русском
Майно і банківські рахунки Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві арештовано у зв'язку зі значною заборгованістю перед кредиторами.

Майно і банківські рахунки Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві арештовано у зв'язку зі значною заборгованістю перед кредиторами.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«На сьогодні підприємство має чималі суми боргів, його майно і банківські рахунки арештовані», – йдеться у повідомленні Державної аудиторської служби України.

Вищий госпсуд підтримав повернення киянам стадіону «Старт»24 лютого Вищий господарський суд України ухвалив остаточне рішення про повернення в комунальну власність столиці земельної ділянки стадіону Старт, земля якого в 2010 році була відведена для будівництва житлового комплексу.

Згідно з ним НСК має борги перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму понад 145 млн грн. У результаті їх звернень до суду було ухвалено рішення щодо стягнення зі спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн і 61,7 млн грн штрафних санкцій.

Як стверджують у Держаудитслужбі, держава не виконала своїх зобов'язань за повним фінансуванням будівництва та реконструкції стадіону до Євро-2012, а також не надало підтримку у погашенні зобов'язань.

При цьому, за даними Держаудитслужби, спорткомплекс запозичив кошти у державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» під державні гарантії у міжнародних організацій.

Згідно з повідомленням на сьогодні заборгованість НСК «Олімпійський» перед ДП «Фінінпро» за договорами безвідсоткової цільової позики становить майже 2 млрд 231 млн грн, також комплекс має щорічно сплачувати 800 тис. грн.

«На сьогодні підприємство не має достатньо оборотних коштів для погашення зазначених боргів та добудови функціональної зони, оскільки його доходи мають сезонний характер і використовуються переважно на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та інші видатки, пов'язані з утриманням стадіону», – наголошується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що перед Євро-2012 на закупівлю крісел для «Олімпійського» було вкрадено 5 мільйонів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: