На Сицилії церква заборонила мафіозі ставати хрещеними батьками

Читать на русском
Архієпископ католицької церкви на Сицилії Мікеле Пеннізі заборонив членам мафії брати участь в Таїнстві Хрещення і ставати хрещеними батьками.

Архієпископ католицької церкви на Сицилії Мікеле Пеннізі заборонив членам мафії брати участь в Таїнстві Хрещення і ставати хрещеними батьками.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

«Мафія затвердила термін «хрещений батько» в церкві, щоб надати своїм ватажкам ореол релігійної значущості, а насправді ці два світи зовсім несумісні», - сказав архієпископ.

В округ М.Пеннізі входить і сумнозвісне село Корлеоне, увічнене в романі Маріо П'юзо «Хрещений батько». У лютому цього року архієпископ різко засудив рішення священика Корлеоне дозволити синові місцевого гангстера Тото Ріїна стати хрещеним батьком своєї племінниці.

Новий указ архієпископа М.Пеннізі забороняє засудженим за «ганебні злочини» виступати в ролі хресних батьків. Зокрема архієпископ визнає, що мафіозний «кодекс честі» або «омерта» буде перешкоджати реалізації цього указу.

У 2008 році архієпископу М.Пеннізі погрожували розправою після того, як він відмовився дозволити поховати за обрядом релігійної Мафії Крочефіссо главу Еманнуелло. Тоді поліція приставила до єрарха охорону.

У 2014 році Папа Франциск також кинув виклик організованій злочинності, відлучивши від Католицької церкви всіх мафіозі.

Раніше італійська поліція заарештувала на острові Сицилія одного з найнебезпечніших мафіозі країни разом з його приятелями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: