«Укравтодор» передає місцеві дороги в управління регіональній владі

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян: в облдержадміністрації вже направлені відповідні проекти нормативно-правових актів для узгодження переліку доріг, що підлягають передачі на місця.

Восени 2017 року «Укравтодор» передасть частину доріг місцевих значень на баланс облдержадміністрацій, в рамках децентралізації управління дорожнього господарства.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«З осені цього року ми плануємо впровадити перші пілотні кейси в областях з передачі доріг в місцеве управління», - повідомив міністр на засіданні Ради регіонального розвитку сьогодні.

Омелян зазначив, що в рамках прийнятих в минулому році законів про створення дорожнього державного фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни, а також про передачу доріг місцевого значення в управління місцевій владі, з 2018 року в Україні близько 120 тис. км доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як в управлінні держави, на балансі Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»), залишиться не більше 50 тис. км доріг.

Облдержадміністрації отримають 35% від наповнення дорожнього фонду, який запрацює з 2018 року.

«Ми очікуємо цю цифру приблизно в 15 млрд. грн, які будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію доріг місцевого значення», - підкреслив міністр.

В облдержадміністрації вже направлені відповідні проекти нормативно-правових актів для узгодження переліку доріг, що підлягають передачі на місця.

Раніше Омелян заявляв що із запланованих Бюджетом коштів на ремонт доріг піде лише половина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: