Грицак: вважаю, що Самойловій треба заборонити в'їзд до України

Читать на русском
Служба безпеки України ще не ухвалила рішення щодо участі російської співачки Юлії Самойлової у пісенному конкурсі Євробачення-2017, який відбудеться у Києві. Можливо їй заборонять в'їзд.

Служба безпеки України ще не ухвалила рішення щодо заборони на в'їзд до країни російської виконавиці Юлії Самойлової.

Про це передає «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«СБУ вивчає це питання. Це рішення найближчим часом буде ухвалюватися», – сказав керівник СБУ Василь Грицак.

При цьому він вважає, що російській співачці потрібно заборонити в'їзд на територію України: «Я вважаю, що закон має бути один для всіх, оскільки ця людина порушила закон».

Грицак додав, що йдеться про антиукраїнські висловлювання російської співачки у соцмережах.

Раніше глава СБУ висловив переконання, що відправляючи на пісенний конкурс Самойлову, влада РФ вирішила перевірити реакцію української сторони, і запевнив, що «реакція СБУ обов'язково буде», але хотів би, щоб була реакція не тільки спецслужби: «Ми хотіли б також почути висновки з цього питання організаторів Євробачення, Міністерства культури, інших відповідних органів виконавчої влади».

Як повідомлялося, Росію на Євробаченні-2017 представлятиме Юлія Самойлова з піснею «Flame is Burning». Вона з дитинства пересувається на інвалідному візку і має першу групу інвалідності.

14 березня виконавчий директор конкурсу Йон Ола Санд заявив, що стосовно питання участі російської виконавиці Юлії Самойлової рішення має ухвалювати українська влада.

Нагадаємо, російська делегація співачки стверджує, що отримала офіційний дозвіл на участь у пісенному конкурсі У Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: