Через «сміттєві» проблеми у Львові мають намір закрити дитсадки і школи

Читать на русском
У Львові на території навчальних закладів місяць накопичується сміття. Завтра на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій чиновники будуть вирішувати, що робити з проблемою вивозу сміття з міста.

Тридцять львівських дитсадків і 29 шкіл під загрозою закриття через проблеми з вивезенням сміття в місті.

Наразі, 20 березня, третина сміттєвих контейнерів у Львові є переповненими - це 413 майданчиків. За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галини Слічної, 59 цих майданчиків розташовані на території навчальних закладів, сміття звідти не вивозили вже місяць. Це може бути приводом для призупинення навчального процесу у Львові, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Zaxid.net.

«Досить серйозною є проблема з вивезенням сміття з територій шкіл, дошкільних навчальних закладів та установ охорони здоров'я. Протягом трьох-чотирьох тижнів сміття в навчальних закладах накопичувалось і зараз ми маємо 59 таких майданчиків на території навчальних закладів Львова. Можливості вивозити сміття ми не маємо. При плюсовій температурі ці відходи розкладаються, а це проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Львові», - каже Галина Слічна.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 31 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

За словами Слічної, якщо сміття і далі буде накопичуватися на території навчальних закладів, то з'явиться загроза для здоров'я учнів і працівників.

«Ми самостійно припинити навчання в установах не можемо, такі питання розглядаються на комісії з надзвичайних ситуацій. Якщо є така загроза навчальний процес повинні припинити. Якщо буде потепління, то це є загрозою. Сьогодні вночі ще була мінусова температура, сміття вночі замерзло, а вдень відтануло, однак якщо буде потепління, то це буде погано», - каже Слічна.

Завтра на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій чиновники будуть вирішувати, що робити з проблемою вивозу сміття з міста, завив директор департаменту житлово-комунальних послуг ЛМР Сергій Бабак.

Також міська влада має намір закрити всі продовольчі ринки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: