Генпрокуратура назвала основну версію нападу на главу ВРП Бенедисюка

Читать на русском
Серед версій нападу на главу Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину – перешкоджання професійній діяльності.
Ігор БенедисюкФото з відкритих джерел

Генеральна прокуратура України назвала основні версії мотивів нападу на главу Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу правоохоронного органу.

«Серед версій, які перевіряються органом досудового розслідування – перешкоджання його професійній діяльності як державного діяча», – йдеться в повідомленні ГПУ.

В ГПУ уточнюють, що досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення групою з 13 осіб хуліганських дій, нападу на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину проводить прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України.

«Слідством на цю мить встановлено, що 17.03.2017 р. вечірньої пори представники громадського руху «Традиція і порядок», колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Гарпун», а також неповнолітні особи вчинили напад на голову Вищої ради правосуддя І. Бенедисюка і його дружину. Під час цього нападу 13 агресивно налаштованих осіб в балаклавах перешкоджали руху автомобіля І. Бенедисюка, вигукували погрози про нанесення йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також наносили удари невстановленими предметами по автомобілю», – відзначають в Генпрокуратурі.

Коли глава ВСП викликав поліцію, це лише спровокувало нападників, тому потім Бенедисюк зробив попереджувальний постріл у повітря з нагородного пістолета, що відлякало нападників.

«Група осіб у складі 13 осіб слідством встановлена. Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства вони викликані повістками до слідчого військової прокуратури Київського гарнізону, призначені і проводяться експертизи, слідчі експерименти, допитуються свідки, здійснюється огляд відеокамер, які перебували в районі місця події», – додали в прес-службі ГПУ.

Також у прокуратурі перевірять, чи мав право Бенедисюк застосовувати зброю.

Нагадаємо, 15 березня позачерговий з'їзд суддів обрав двох членів Вищої ради правосуддя. Раніше ж ВРП винесла рішення про неконституційність антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: