Порошенко розкритикував голів ОДА через підтримку блокади місцевими радами

Читать на русском
Глава української держави Петро Порошенко незадоволений керівниками ряду ОДА через підтримку радами блокади ОРДЛО.
Петро Порошенкофото: АПУ

Президент України Петро Порошенко незадоволений головами низки областей, в яких місцеві ради ухвалили рішення на підтримку учасників блокади окремих районів Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав у понеділок на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Адміністрації Президента.

«В контексті блокади маю серйозні претензії і до вас, шановні голови обласних державних адміністрацій тих областей, де місцеві ради перевищили свої повноваження і ухвалили рішення, які виходять далеко за межі їхньої, обласних рад, відповідальності, і розхитують ситуацію в країні. Вони зараз будуть наповнювати золотовалютні резерви, обласні ради? Вони будуть компенсувати втрати державного бюджету, вони будуть компенсувати втрату робочих місць? Вони будуть нести відповідальність за повернення цих територій під українську юрисдикцію? Ні! Вони зараз сховалися», – обурився Порошенко.

За його словами, глави обласних адміністрацій повинні були зайняти «атакуючу публічну позицію».

«Так само, як і сховалися тоді дехто з вас замість того, щоб займати атакуючу публічну позицію. У вас безліч аргументів для того, щоб переконати депутатів і суспільство. Ще раз наголошую, це означає, що ви або не вели роз'яснювальної роботи, і десь відсиділися – чи в окопі, чи взагалі за пічкою. Або пояснювали так, що вас ніхто не зрозумів. Або вам бракує політичного авторитету в своїх областях», – сказав він.

Порошенко додав, що влада повинна займати політично наступальну позицію.

«Деякі голови обласних державних адміністрацій змогли переконливо продемонструвати державну позицію обласним радам», – резюмував Президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів, коли припиниться блокада Донбасу.

Раніше Глава держави вирішив перевірити, як виконуються його розпорядження в областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: