Гройсман вважає реформу з децентралізації влади найуспішнішою

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав реформу з децентралізації влади однією з найбільш успішних реформ в Україні, в результаті якої місцеві бюджети отримали багатомільярдні надходження.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав реформу з децентралізації влади однією з найбільш успішних реформ в Україні, в результаті якої місцеві бюджети отримали багатомільярдні надходження.

Про це він зазначив в ефірі телеканалу «Україна» у неділю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«Я пишаюся тим, що маю безпосереднє відношення до реформи, яка почалася в 2014 році, коли я прийшов працювати в перший уряд Арсенія Яценюка після революції гідності. Я прийшов займатися якраз цією реформою. Це чи не єдина реформа, яка сьогодні проходить досить успішно і яка впливає зокрема і на систему охорони здоров'я», - підкреслив Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні завдяки реформі з децентралізації в місцевих бюджетах є десятки мільярдів гривень. Ці кошти потрібно спрямовувати на якість життя громадян, зокрема, місцеві бюджети можуть допомогти в реалізації медичної реформи.

В яких містах політики обіцяли відкрити ЦНАП і що з цього вийшло«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських політиків щодо відкриття в країні Центрів надання адміністративних послуг.

«Ми хочемо інвестувати не в стіни лікарень, а в якісну медичну послугу для українців», - сказав прем'єр, кажучи про зміну системи охорони здоров'я.

З 1 квітня почне діяти програма безкоштовних ліків для хронічно хворих серцевими захворюваннями, бронхіальною астмою і цукровим діабетом ІІ типу.

Глава уряду також зазначив, що сьогодні українцям потрібна страхова медицина. «Ми виходимо з ініціативою, що нам не потрібні додаткові податки для українців. Ми можемо змінити систему фінансування і спрямувати ці кошти на страхування кожної української людини. Це дуже важливо з точки зору якості послуг», - зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр пообіцяв завершити будівництво 13 кардіоцентрів до кінця року.

Раніше Гройсман зазначив, що в Україні знизилася кількість дотаційних бюджетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: