Турецький МЗС знову засудив анексію Криму Росією

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Туреччини в своїй заяві назвало анексію Криму Росією відкритим порушенням норм міжнародного права в третю річницю захоплення українського півострова.
«Anadolu»

Міністерство закордонних справ Туреччини в своїй заяві назвало анексію Криму Росією «відкритим порушенням норм міжнародного права» в третю річницю захоплення українського півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Anadolu.

«Анексія Криму – це відкрите порушення норм міжнародного права. Туреччина знову заявляє про невизнання анексії півострова, здійсненої на підставі підсумків незаконного референдуму 16 березня 2014 року », – підкреслили в турецькому дипломатичному відомстві.

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

Також в турецькому МЗС знову підтвердили територіальну цілісність і суверенітет України.

«Анкара продовжить уважно відслідковувати процеси в Криму і захищати права і інтереси кримських татар, які історично проживають на півострові», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, 15 березня перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досяг конкретних домовленостей з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: