ГПУ сім разів зверталася із запитом до США про допит Манафорта – CNN

Читать на русском
Українські прокурори хочуть допитати екс-радника Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію і неодноразово зверталися за допомогою в цьому до влади США.
Пол Манафорт

Українські прокурори хочуть допитати екс-радника Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію і неодноразово зверталися за допомогою в цьому до влади США.

Про це пише CNN, повідомляє «Слово і Діло».

«Київські прокурори заявили, що за останні два роки вони звернулися з сімома запитами про допомогу в організації допиту колишнього керівника кампанії президента Дональда Трампа, включаючи листи директорові ФБР Джеймсу Койді і посадовим особам Міністерства юстиції США», – стверджує видання.

Українські офіційні особи повідомили CNN, що США не відреагували на ці прохання, незважаючи на те, що згідно з договором про взаємну правову допомогу обидві країни погодилися регулярно допомагати одна одній в зусиллях правоохоронних органів.

«Манафорту не було висунуто обвинувачення у злочині. Ми хочемо, щоб він дав свідчення», – розповів виданню голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Манафорт назвав «чорну бухгалтерію» ПР сфальсифікованоюЕкс-керівник виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт стверджує, що чорна бухгалтерія Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

У США підтвердили отримання запитів про допит Манафорта.

Як зазначає видання, офіційні запити управління спеціальних розслідувань ГПУ розпочалися в грудні 2014 року і стосуються в тому числі справи колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Нагадаємо, що у лютому стало відомо, що Манафорт планував повернення Януковича до України. Раніше повідомлялось, що США розслідують зв'язки Манафорта і Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: