Патруль ОБСЄ потрапив під обстріл бойовиків біля Ясинуватої

Читать на русском
Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля Ясинуватої був обстріляний зі стрілецької зброї з боку Донецька.
Зеркало недели

Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля Ясинуватої був обстріляний зі стрілецької зброї з боку Донецька.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на звіт місії від 18 березня.

«17 березня 5 членів патруля СММ знаходилися в 15 км на північ від Донецька на дорозі... до Донецької фільтрувальної станції. Спостерігачі проводили моніторинг дотримання режиму припинення вогню для можливості проведення розмінування на території ДФС і поблизу неї і відновлення водопостачання по обидва боки лінії зіткнення», – зазначили в ОБСЄ.

Разом зі спостерігачами ОБСЄ знаходилися троє офіцерів спільного центру з контролю і координації (два українських і один російський), четверо представників ДСНС і чотири члени бригади «ДНР» з розмінування. При цьому спостерігачі отримали гарантії безпеки.

Донбас: чому ОБСЄ попереджає про ескалацію та чого чекає від Києва?Політолог оцінив ризики ескалації та припустив, чи може РФ піти на нову хвилю боїв на Донбасі найближчим часом.

«О 11:45 члени патруля СММ, перебуваючи поруч з автомобілями місії, почули, як над їх головами просвистіла куля, і в ту ж мить пролунав постріл зі стрілецької зброї за 100-200 м на південь від них. Всі присутні сховалися за автомобілями місії. Спостерігачі визначили, що постріл був здійснений в напрямку з півдня на північний північний схід. Поки вони сідали в автомобілі, то почули ще один постріл зі стрілецької зброї за 100-200 м на південь», – повідомили в ОБСЄ.

Всі присутні, включаючи спостерігачів, залишили місце обстрілу, ніхто не постраждав. Представники ОБСЄ відзначили, що це вже третій випадок обстрілу представників місії в цьому районі за останній місяць.

Нагадаємо, 13 березня ОБСЄ зафіксувала понад 1000 випадків порушення режиму тиші.

Раніше в окупованому селі Вільне Донецької області безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував броньовані машини проросійських бойовиків, які перевозили важке озброєння. Спостерігачі нарахували близько 40 танків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: