ГУР: 4 російських бійця розстріляні своїми при переході на українську сторону

Читать на русском
Чотири бійця окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК здійснили спробу зайти на українську сторону і були розстріляні своїми.
24 канал

Чотири бійця окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК здійснили спробу зайти на українську сторону і були розстріляні своїми.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку Головного управління розвідки Міноборони України в Facebook.

За даними розвідки, четверо військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, скориставшись відсутністю офіцерів, зв'язали сержанта і спробували залишити позиції і перейти на підконтрольну силам АТО територію.

«Спроба втечі була виявлена з сусіднього блокпоста противника, втікачі були розстріляні з озброєння бойової машини піхоти. Командування полку намагається приховати інформацію про цю подію від керівництва корпусу», – розповіли в ГУР.

Також в повідомленні зазначено, що в з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів (АК) Центру територіальних військ Південного військового округу збройних сил РФ тривають випадки дезертирства, крадіжок і порушення військової дисципліни.

Крім того, за інформацією української розвідки, 17 березня після закінчення командно-штабних навчань відбулося масове розкрадання військового майна та пального, зараз військова прокуратура РФ розслідує сім фактів крадіжок.

Нагадаємо, 15 березня в ГУР повідомили, що серед бойовиків на Донбасі зростає кількість небойових втрат: під час бійки два контрактника з РФ були вбиті, один у важкому стані потрапив до реанімації Горлівки.

Раніше в розвідці Міноборони розповіли, що мінометні розрахунки 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК обстріляли передові позиції власної бригади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: