Сейм Литви вимагає від Росії припинити окупацію Криму

Читать на русском
Литовський парламент прийняв резолюцію з закликом до Російської Федерації припинити окупацію Криму.
donpress.com

Литовський парламент прийняв резолюцію з закликом до Російської Федерації припинити окупацію Криму.

Резолюція була прийнята Сеймом Литви з приводу третьої річниці окупації Криму РФ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

У документі литовський сейм висловив «тверду підтримку незалежності України, її територіальної цілісності і недоторканності визнаних у міжнародному масштабі кордонів».

Три роки анексії: уряду слід перейти від гасел «Крим – це Україна» до реальних дійКоординатор громадської ініціативи Євромайдан-SOS розповіла, як змінилася політика РФ щодо Криму після трьох років анексії та що може зробити Україна для повернення кримчан.

Крім того, литовські парламентарі рішуче засудили «окупацію і анексію Російською Федерацією частини території суверенної України – Автономної Республіки Крим і Севастополя».

Нагадаємо, 17 березня відбулося відкриття телекомунікаційної вежі в селі Чонгар, яка забезпечить трансляцію українських мовників в південних районах області та АР Крим до південного узбережжя півострова.

На думку експертів, за три роки окупації порушення прав людини, переслідування кримських татар, порушення релігійних, культурних прав, свободи слова стали повсякденною реальністю для Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: