Мін'юст США попросив Росію видати трьох хакерів

Читать на русском
Мін'юст США просить Росію видати трьох громадян РФ, обвинувачених у кіберзлочинах, незважаючи на відсутність угоди про екстрадицію між двома країнами.

Міністерство юстиції США звернулося до Росії з проханням про видачу трьох хакерів, які раніше брали участь у масовому зламі поштових облікових записів Yahoo!.

Про це повідомляє «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

Конгрес США запропонував створити комісію з розслідування російських кібератакАмериканські конгресмени пропонують створити спеціальну комісію з розслідування російських кібератак.

При цьому представники США сподіваються, що відсутність договору про екстрадицію не завадить видачі підозрюваних.

Представник Мін'юсту США зазначає, що звинувачених у серйозних порушеннях мають затримати й видати Штатів без відповідного договору.

При цьому в Мін'юсті зазначають, що звинуваченим будуть надані всі необхідні права й буде проведена належна юридична процедура.

Раніше Міністерство юстиції США звинуватило чотирьох осіб у створенні великих пробоїн у системі онлайн-безпеки, які призвели до зламу сотень мільйонів поштових скриньок користувачів ресурсу Yahoo!. Одного з підозрюваних затримали в Канаді, ще троє – перебувають у Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: