Порошенко закликав притягти РФ до відповідальності в Гаазі

Читать на русском
Президент Петро Порошенко зазначив, що позов до Міжнародного суду ООН став першим кроком України для притягнення до відповідальності Росії за агресію в анексованому Криму і на Донбасі.

Президент Петро Порошенко зазначив, що позов до Міжнародного суду ООН став першим кроком України для притягнення до відповідальності Росії за агресію в анексованому Криму і на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

«У Міжнародному Суді ООН вся наша команда бореться за справедливе покарання тих, хто винен у смерті тисяч в результаті терористичних атак на українському Донбасі; хто поставляв танки, найсучаснішу артилерію, системи залпового вогню, броньовані машини, боєприпаси, ракети, якими обстрілювали Авдіївку, Краматорськ, Маріуполь, цивільний автобус у Волновасі, збивали МН-17», - зазначив президент.

Глава держави подякував за багатомісячну роботу найкращих юристів з МЗС, Мінюсту, Генпрокуратури та фахівців Генштабу, Міноборони із підготовки позову України.

«Я – реаліст і не маю жодних ілюзій стосовно позиції Росії та її можливих кроків. Але ми маємо виходити з того, що на нас лежить відповідальність на об’єднанні зусиль всього світу, щоб переконливо довести і притягнути Росію до відповідальності», - наголосив Порошенко.

Представник України в Міжнародному Суді ООН в Гаазі, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль подякувала президенту та командам усіх міністерств за підтримку, допомогу та спільну роботу в представленні аргументованої позиції нашої держави у справі проти Росії.

Раніше МЗС України розкрило подробиці судового процесу в Гаазі.

Деталі судового процесу та аргументи України в Гаазі - в інфографіці «Слова і Діла» Україна проти Росії в Гаазі. Аргументи Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: