Гримчак пояснив, чому діаметрально змінив думку щодо блокади Донбасу

Читать на русском

Блокада окупованої частини Донбасу за умови звичайного режиму енергоспоживання й сильних морозів справді могла спричинити відключення електроенергії в багатьох регіонах України, проте наразі ця небезпека минула.

Так в ефірі «Права на Владу» заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак пояснив те, що він змінив свою думку про торгову блокаду, пише «Слово і Діло».

«Я просто нагадаю: було введено надзвичайний стан в енергетиці. Ви вже забули про це? І те, що віялові відключення не сталися – це тільки тому, що наш уряд прийняв ці рішення. Ще на допомогла природа: зима закінчилась раніше. Тому що, коли блокадники вийшли, у нас, я нагадаю, температура була за мінус двадцять. І тоді загроза була достатньо серйозною того, що частина областей України могла залишитись без електроенергії», – відповів чиновник на репліку ведучої щодо того, що із запроваженням блокади на офіційному рівні він підтримав таке рішення Президента і РНБО.

Прокуратура збирається вручити підозру СадовомуГенеральна прокуратура невдовзі вручить підозру в скоєнні кримінального злочину меру Львова Андрію Садовому, повідомив він сам.

Раніше нагадаємо, Гримчак заявляв, що ветерани АТО, блокуючи сполучення з ОРДЛО, порушують закон. «Вони перекрили транспортні магістралі. За 20 днів зупиниться електроенергія, половину області буде знеструмлено», – заявляв він іще 27 січня поточного року.

Варто додати, що раніше про те, що народний депутат Олег Березюк та почесний лідер «Самопомочі», мер Львова Андрій Садовий будуть притягнуті до відповідальності за блокаду, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Разом з тим, підтримати зняття недоторканності з іншого нардепа – Володимира Парасюка – обіцяла інша представниця «Самопомочі» Олена Сотник.

Гримчак прокомментировал свою цитатуSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: