«Укрзалізниця» домовляється з Китаєм про модернізацію тепловозів

Читать на русском
Укрзалізниця очікує від китайського виробника рухомого залізничного складу CRRC Corp. пропозицій по модернізації українських дизельних локомотивів.

ПАТ «Укрзалізниця» очікує від найбільшого китайського виробника рухомого залізничного складу CRRC Corp. пропозицій щодо модернізації українських дизельних локомотивів.

З такою пропозицією виступив голова правління УЗ Войцех Балчун, перебуваючи з робочим візитом у Китаї, передає ЦТС. У поїздці його супроводжують члени правління УЗ Сергій Михальчук та Іренеуш Василевський.

Про це повідомляє ЦТС, передає «Слово і Діло».

«Укрзалізниця» скасувала тендери на закупівлю ще 1,5 тисячі вагонівФілія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Укрзалізниця» скасувала 4 тендери на закупівлю 1500 піввагонів на суму близько 1,5 млрд грн.

Як повідомили в УЗ, візит проходить на запрошення корпорації CRRC.

«Є амбітні плани на найближчі п'ять років - істотно оновити рухомий склад та інфраструктуру. Якщо вантажні та пасажирські вагони можуть виготовити вітчизняні виробники, то до виробництва сучасних локомотивів повинні залучити світових виробників. Сьогодні актуальним є пошук оптимального рішення модернізації дизельних локомотивів, тому чекаємо від китайських виробників пропозицій з цього приводу», - заявив Балчун на зустрічі з віце-президентом компанії CRRC Ху Цзунсяном.

Китайська сторона запропонувала надати УЗ електровоз для тестової демонстрації.

Крім оновлення локомотивного парку УЗ також цікавлять перспективи розвитку швидкісного залізничного руху в Україні.

Попередньо сторони домовилися про створення спільних експертних робочих груп з реалізації даних питань. Фахівці CRRC найближчим часом відвідають Україну. Раніше повідомлялося, що в «Укрзалізниці» проходить обшук.

Нагадаємо, раніше був оприлюднений графік реконструкції залізничних колій «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: