Кримінальні справи та відсторонення від посади Садового: інтриги нового політичного сезону

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Позитивний образ Садового вибудовувався на тому, що він – найкращий мер, найефективніший, фактично на тому підґрунті, що свого часу було в Гройсмана. Відповідно, Садовий отримав електоральні дивіденди для партії. Наразі руйнування позитивного іміджу – це найбільший удар.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, оцінюючи заяву Юрія Луценка про те, що Садовому можуть вручити підозру та відсторонити від посади за недбалість службових посадових осіб Львівської міськради згідно з результатами експертизи трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Зараз Садовий веде переговори про утворення нової партії із Саакашвілі та Гриценком. Кулуарно розглядається саме Гриценко, а не «Демальянс». Чи буде це об'єднання успішним – відкрите питання, але є ймовірність що все-таки буде. Припустимо, Саакашвілі має 4% свого ядерного електорату, Садовий – 3-4%, в Гриценка хоч і малий, близько 2%, але є свій електорат, який вважає його порядним. На фокус-групах це прослідковується», – розповідає політтехнолог.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

Окреме питання, додала вона, чи знайдуть гроші, тому що зараз інвестора в них немає.

«Саме тому такі заяви для розширенню антиобразу Садового є політично абсолютно зрозумілими», – підкреслила Одарченко.

На її думку, навряд чи прокуратура реально відкриє справи проти Садового. По-перше, буде громадський спротив, по-друге, заяви про те, що це політична розправа.

«На рівні звинувачень, актуалізації сміттєвої теми все дуже логічно вкладається в таку розстановку сил», – вважає експерт.

Те, що альянс Саакашвілі-Садовий дещо зник у медіа, ще не означає, що проект списали. Просто вони не мають штабу, коштів, але така конфігурація можлива.

Крім того, додала вона, владі завжди потрібно мати аргументи та пояснення тому, що відбувається в суспільстві.

Андрій СадовийМіський голова Львова

«Люди незадоволені тим, що відбувається в країні. Завжди хтось має бути винен. Раніше був Яценюк, зараз його місце може зайняти Садовий. Тим більше позиції БПП у Західній Україні не дуже сильні. Подальші цікаві процеси можуть бути в Одесі», – резюмувала Катерина Одарченко.

«Слово і Діло» зафіксувало 326 обіцянок Андрія Садового, більшість з яких отримали статус «виконано». Детальніше – за посиланням.

Як українські політики та чиновники Львівської міськради на чолі з мером Садовим боролися з проблемою сміттєзвалищ, «Слово і Діло» з'ясовувало в матеріалі «Міські легенди України. Львів. Грибовицьке сміттєзвалище».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: