Королева Єлизавета II ухвалить рішення щодо Brexit у четвер

Читать на русском
Королева Великобританії Єлизавета II готова схвалити законопроект про початок виходу Великобританії з ЄС вже у четвер, 15 березня.

Королева Великобританії Єлизавета II готова схвалити законопроект про початок виходу Великобританії з ЄС вже у четвер, 15 березня.

Про це повідомила у вівторок газета The Telegraph, передає «Слово і Діло».

«Королева, найімовірніше, в четвер схвалить закон, що дозволяє (прем'єр-міністру Терезі) Мей почати перемовинии», - йдеться в повідомленні.

Зокрема газета називає навіть приблизну дату, коли глава кабінету міністрів направить офіційне повідомлення в Брюссель про намір вийти з Євросоюзу відповідно до статті 50 Лісабонського договору про ЄС.

«Встановлюється, що Т.Мей застосує статтю 50 в середу, 29 березня, після того як здійснить поїздку Великобританією, розповідаючи про своє бачення того, як буде виглядати Великобританія поза ЄС», - йдеться в статті.

Так, Т.Мей, виступаючи в парламенті, повідомила, що направить офіційне повідомлення про запуск переговорів з Брюсселем до кінця місяця. «Я повернуся до Палати громад до кінця цього місяця, щоб повідомити, коли я формально застосую статтю 50 і буде розпочато процес, в результаті якого Великобританія вийде з ЄС», - заявила вона.

Як повідомлялося, Євросоюз задумався над можливістю перенесення формальних переговорів щодо умов виходу Великобританії з блоку до червня.

Нагадаємо, напередодні британський парламент схвалив законопроект, який дозволяє уряду Великобританії почати процедуру Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: