Порошенко узаконив надання землі під музей Революції Гідності

Читать на русском
Глава української держави Петро Порошенко вирішив питання надання землі в центрі Києва під музей Революції Гідності.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко затвердив надання землі в центрі Києва під будівництво музею Революції Гідності.

Відповідний закон щодо заходів із засвідчення пошани подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні №1854 був підписаний Главою держави сьогодні, 14 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Порошенка.

«Ухвалення закону спрямоване на вирішення питання про надання земельної ділянки на Алеї Героїв Небесної Сотні (вул. Інститутська, 3) в Печерському районі міста Києва із земель комунальної власності в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. Відповідна ділянка надається для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу», – йдеться в повідомленні.

Згідно із законом, подальша зміна цільового призначення або власника (користувача) відповідної земельної ділянки та передача цієї ділянки або її частини чи приміщень меморіально-музейного комплексу в оренду/суборенду забороняється.

Закон встановлює, що будівництво меморіально-музейного комплексу має бути здійснено відповідно до проекту, розробленого за результатами відкритого конкурсу на найкращий проект цього комплексу. Конкурс має бути проведений у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, а проект будівництва – затверджений з урахуванням результатів громадського обговорення конкурсних пропозицій.

Нагадаємо, Київрада виділила землю під будівництво музею Революції Гідності.

Раніше Київрада запустила процес створення музею Революції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: