Дорогий Президент: як зросли витрати ДУС на діяльність Порошенка

Читать на русском

У 2016 році Державне управління справами витратило на офіційні заходи за участю Президента України на 2,5 млн грн більше, ніж у 2015-му. Такими є результати моніторингу витрат на утримання Глави держави та його адміністрації, проведеного аналітиками «Слова і Діла».

Зокрема, проведення одного офіційного заходу за участю Петра Порошенка в середньому зросло з 23,3 тис. грн до 39,2 тис. грн, і цим можна пояснити сумарне зростання витрат на них, оскільки всього таких заходів минулоріч було проведено на 71 менше, ніж позаминулого року.

Подорожчали й візити Порошенка за кордон: за 27 робочих поїздок у 2015-му ДУС заплатило 20 млн грн, тоді як 25 візитів у 2016-му коштували вже 33 млн грн.

Єдиною статтею витрат, яка минулоріч порівняно з позаминулим роком зменшилася, стало утримання державних резиденцій – у 2015 році воно коштувало 55,5 млн грн, а в 2016-му – рівно на один мільйон менше. Це, щоправда, не стосується резиденції «Пуща-Водиця» та дачі «Конча-Заспа», на які в ДУС в 2015 році витратили 2,8 млн грн, а вже за рік – 3,5 млн грн.

Нагадаємо, 3 березня в рамках провадження щодо незаконного заволодіння майном комплексу «Пуща-Водиця» був проведений обшук у колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка, в якого працівники ГПУ знайшли 1 млн грн готівкою.

Раніше «Слово і Діло» показало витрати політичних партій у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: