У березні в Києві зафіксовано зростання захворюваності на грип

Читать на русском
У березні в Києві збільшилася кількість хворих на грип, парагрип і ГРВІ, але епідеміологічний поріг по грипу не перевищено.

У березні в Києві збільшилася кількість хворих на грип, парагрип та ГРВІ. Але епідеміологічний поріг по грипу не перевищено, критичної ситуації немає.

Про це повідомляє ГолосUA, передає «Слово і Діло».

Епідемія грипу в Україні: за тиждень захворіли сотні тисяч людейНайбільше на грип хворіють у Київській області, найменше – в Закарпатской. Летальних випадків внаслідок ускладнення грипу не зареєстровано.

«Ми реєструємо підвищення захворюваності на грип, парагрип, ГРВІ», - заявив начальник Головного управління Госпродпотребслужбы в Києві Олег Рубан, додавши, що зростання захворюваності на грип спостерігається з кінця грудня.

За його словами, у хворих немає підвищеної температури, але страждають верхні дихальні шляхи.

При цьому начальник Головного управління Госпродпотребслужбы в Києві зазначив, що епідеміологічний поріг по грипу не перевищено, критичної ситуації немає.

У той же час, Рубан нагадав, що кількість хворих щорічно збільшується в березні-квітні.

«Як тільки приходить справжня весна, тенденція йде на спад», - сказав Олег Рубан.

Раніше повідомлялося, що на 8-й календарний тиждень в столиці зареєстровано 13 985 хворих на грип та ГРВІ проти 14 031 за аналогічний період минулого тижня. Захворюваність знаходиться практично на рівні попереднього тижня. До лікувальних закладів госпіталізовано 209 осіб.

В середині лютого повідомлялося, що в Києві стали менше хворіти на грип та ГРВІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: