ВРП вважає законопроект про антикорупційний суд «неконституційним»

Читать на русском
Вища рада правосуддя затвердив консультативний висновок, яким визнала неконституційним проект закону про антикорупційний суд.

Вища рада правосуддя вважає проект закону «Про антикорупційні суди» неконституційним, а його ухвалення парламентом – недоцільним.

На засіданні 9 березня Вища рада правосуддя затвердила відповідний консультативний висновок, який скерує до Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Вища рада правосуддя дає обов'язкові для розгляду консультативні висновки щодо законопроектів про питання створення, реорганізації або ліквідації судів, судоустрою й статусу суддів, узагальнює пропозиції судів, органів та установ системи правосуддя щодо законодавства про їхній статус і функціонування, судоустрій і статус суддів.

Доповідач ВРП Вадим Беляневич повідомив, що законопроект «Про антикорупційні суди» розглянула робоча група.

«Надали висновки Вища кваліфікаційна комісія суддів України – в частині, що стосується процедур добору суддів, Державна судова адміністрація України – щодо матеріально-технічного забезпечення роботи суду, Рада суддів України – щодо питань, пов'язаних із суддівським самоврядуванням. Результатом цієї спільної роботи став проект висновку, в якому зазначені всі пропозиції та зауваження, що надходили до законопроекту», – заявив він.

Нагадаємо, в представництві ЄС в Україні зробили заяву щодо антикорупційних судів.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що у Верховній Раді немає 226 голосів за антикорупційні суди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: