Три країни збудують у Північному морі острів із вітровими електростанціями

Читать на русском

23 березня в Брюсселі Нідерланди, Данія та Німеччина підпишуть угоду про будівництво великого хаба вітрової енергії в Північному морі.

Нідерланди, Данія та Німеччина досягли угоди, яка буде підписана в Брюсселі 23 березня, про будівництво великого хаба вітрової енергії в Північному морі.

Про це йдеться в повідомленні данської компанії Energinet, яка бере участь у проекті, пише «Європейська правда», передає «Слово і Діло».

Новий штучний острів площею 6 квадратних кілометрів створять на найбільшій піщаній мілині в Північному морі, яка називається Доггер-банка.

Острів буде оточений вітряними фермами, матиме злітно-посадочну смугу для повітряних суден і порт. Він вироблятиме електрику для 80 мільйонів європейців.

Потужний хаб буде базою для передавання енергії вітру до Нідерландів, Данії, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Бельгії. Планується, що енергію вироблятимуть понад десять тисяч вітряних турбін.

«Розташування силового хаба (острова) має відповідати низці вимог: оптимальні умови вітру, центральне розташування, відносно невелика глибина. Місце для острова відповідає всім умовам», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Норвегія обіцяла збудувати сонячні електростанції в Україн.

Нагадаємо, у Вінницькій області будують сонячну електростанцію потужністю 16 мегават.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: