«Укравтодор» витратить 2 мільярди гривень на ямковий ремонт

Читать на русском
Укравтодор планує в поточному році ліквідувати ями і вибоїни на близько 30 тисяч кілометрів українських автошляхів за 2 мільярди гривень коштів, передбачених у державному бюджеті на ці цілі.
Фото: УНІАН

«Укравтодор» планує в поточному році ліквідувати ями і вибоїни на близько 30 тисяч кілометрів українських автошляхів за 2 мільярди гривень коштів, передбачених у державному бюджеті на ці цілі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Станом на сьогодні ми маємо 7 мільярдів гривень, які будуть витрачені наступним чином: 2 мільярди гривень підуть на так званий ямковий ремонт, за рахунок цього ми сподіваємося відновити проїзд на близько 30 тисяч кілометрів українських автошляхів і 5 мільярдів гривень піде на капітальний ремонт, але це лише початок», – повідомив Омелян.

«Укравтодор» знайшов у країні лише 3% нормальних дорігПрактично весь дорожній фонд (97%) в країні не відповідає очікуванням українців, які зачекалися нормальних доріг.

Він також підкреслив, що додаткові кошти, крім виділених у держбюджеті, на ремонт і реконструкцію доріг планується направити за рахунок діючого в країні митного експерименту, який передбачає спрямування надпланових доходів митниць на відновлення доріг в областях, а також залишків кредитних коштів, які не були використані в попередні роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що «Київавтодор» відмовиться від ямкового ремонту на користь суцільного покриття. Також нещодавно міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив, що ремонт українських доріг коштуватиме мінімум 250 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: