Львівські шахтарі оголошують страйк заради гарантій безпеки

Читать на русском
З ранку четверга, 9 березня, всі підприємства ДП Львіввугілля можуть припинити відвантаження вугілля.
Фото з відкритих джерел

Вранці четверга, 9 березня, всі шахти державного підприємства «Львіввугілля» можуть припинити відвантаження вугілля, вимагаючи розблокувати рахунки ДП і виділити йому кошти на укріплення лави.

Про це заявив голова профспілки гірників Михайло Волинець, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Відповідно до рішення Ради голів регіонального об’єднання «Незалежної профспілки гірників міста Червоноград» відвантаження вугілля припиниться о 9 ранку 9 березня.

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

Причина такого рішення – блокування рахунків ДП «Львіввугілля» і відсутність у підприємства коштів на укріплення породи.

«Шахтарі Львівщини вимагають від Прем’єра Володимира Гройсмана виділити 200 млн грн на оснащення лави, провести ремонтно-відновлювальні роботи», – зазначив Волинець. Крім того, без надання гарантій безпеки відмовляються спускатися в забій працівники шахти «Степова», на якій нещодавно стався вибух метану.

Нагадаємо, в понеділок стало відомо, що вугілля з окупованого Донбасу почали постачати до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: