СБУ не дуже побоюється напливу російських агентів під виглядом «гостей» «Євробачення»

Читать на русском
СБУ не дуже побоюється напливу російських агентів і провокаторів під виглядом фанатів і гостей міжнародного конкурсу Євробачення, який буде проводитися в Києві в травні цього року.

Служба безпеки України не дуже побоюється напливу російських агентів і провокаторів під виглядом фанатів і гостей міжнародного конкурсу «Євробачення», який буде проводитися в Києві в травні цього року.

Такий висновок випливає з відповіді керівника Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олени Гітлянської, наданої на інформаційний запит УНІАН, пише «Слово і Діло».

Так, на запитання щодо превентивних заходів для недопущення на територію України під виглядом «гостей» «Євробачення» осіб, зокрема з РФ, які б могли становити загрозу безпеці, можливості запровадження в цей період на державному кордоні особливого режиму перевірки або наявності списків потенційно небезпечних осіб, Гітлянська відповіла: «Підрозділами СБУ постійно вживаються заходи, спрямовані на недопущення посягань на державний суверенітет та інші основи національної безпеки України, в тому числі з використанням заходів обмежувального характеру щодо іноземців».

«Облік осіб, яким заборонений в’їзд на територію України, за ознаками професійної приналежності або за іншими ознаками підрозділами СБУ не ведеться, окремі списки за будь-якими критеріями не складаються», – додала вона.

Кіркоров погрожує влаштувати бойкот «Євробачення» в КиєвіРосійський співак Філіп Кіркоров закликав Росію відмовитися від участі в міжнародному музичному конкурсі «Євробачення», який відбудеться в травні в столиці України.

«Рішення про заборону в’їзду в Україну особі ухвалюється в разі, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам гарантування безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБУ», – зауважила Гітлянська.

Видання зазначає, що велика кількість квитків на «Євробачення» купується російськими громадянами.

Нагадаємо, раніше, російська сторона запевнила організаторів конкурсу, що не влаштує провокацій. Також Росія не відправлятиме на «Євробачення» виконавців із «чорного списку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: