В «Укрзалізниці» кажуть, що домовилися про розблокування колій у Конотопі

Читать на русском
В Укрзалізниці стверджують про компромісне рішення щодо питання блокади залізничного шляху в Сумській області.
Фото: "Штаб блокади торгівлі з окупантами", Facebook

Представникам «Укрзалізниці» та активістам торгової блокади з ОРДЛО й Росією вдалося домовитися про тимчасове припинення блокування залізниці в Конотопі Сумської області.

Про це з посиланням на прес-службу держпідприємства повідомляє «Слово і Діло».

Як стверджують там, депутати та інші учасники акції погодилися не блокувати стацію за умови надання їм щомісяця інформації про перевезення.

«Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату-учаснику блокування залізниці інформацію щодо перевезених вантажів між Україною та Росією. Окрім цього, усі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю», – зазначається в повідомленні «Укрзалізниці».

У свою чергу, учасники блокади залишать місце події й не перешкоджатимуть руху потягів. Окремо відзначається, що на рух пасажирських поїздів сьогоднішня акція не вплинула.

У «Штабі блокади торгівлі з окупантами» цю інформацію підтвердили. «Так як «Укрзалізниця» відмовлялась надавати інформацію про номенклатурі дані вантажів, що йдуть в та з Росії народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко були вимушені зупиняти вантажні поїзди на прикордонній станціїї та перевіряти документи прямо у машиністів. Після перевірки трьох вантажних поїздів прямо на рельсах, керівництво Конотопської Укрзалізниці погодилось виконувати Закони України і надавати інформацію про номенклатуру вантажів і кількість вагонів народним депутатам України», – зазначили там, додавши, що тепер редут у Конотопі працюватиме «у спостережному режимі».

Нагадаємо, 3 березня уряд представив три сценарії подій, пов’язаних із блокуванням торгівлі з ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: