Нацрада, після чотирьох попереджень, відібрала ліцензію у радіо «Вісті»

Читать на русском
Нацрада України з питань теле- і радіомовлення кілька разів попереджала радіо «Вісті» про неприпустимість ефіру антиукраїнського змісту. Сьогодні в Нацраді вирішили не продовжувати ліцензію, яка у радіо закінчилася в лютому.

У радіо «Вісті» сьогодні відібрали ліцензію на мовлення. Немилість Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, радіо здобуло собі після скандального виступу в ефірі Тетяни Монтян. Мову, яка містила відкриті образи на адресу героїв Майдану, журналіст з якихось причин не зупинив.

Про це передає «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Термін ліцензії телерадіокомпанії Дивосвіт, яка мовить під логотипом радіо «Вісті», закінчився ще в лютому, але Нацрада вирішила не продовжувати дозвіл на мовлення.

Мінкульт знову буде тероризувати за моральМіністерство культури України має намір затвердити персональний склад Експертної ради з питань захисту суспільної моралі з вироблення критеріїв визначення медійної продукції порнографічного характеру.

«Якщо ліцензіат порушував умови видачі ліцензії, регулятор має право не продовжувати її дію», - пояснила заступник голови Нацради Уляна Фещук.

«У компанії є чотири діючих попередження. Одне з них було накладено через пряму мову в ефірі представників бойовиків в Донецьку, у якій були прямі заклики до сепаратизму. Друге попередженя винесли за перешкоджання законній діяльності Нацради, у вигляді ненадання радіостанцією записів ефіру та інших фактів. Було попередження за присутність в ефірі Тетяни Монтян, мова якої ображала честь і гідність, і не була припинена журналістом», - заявила Фещук.

У відповідь на рішення Нацради, під будівлею сьогодні зібрався мітинг з декількох сотень слухачів радіо. Трохи пізніше організувалася акція прихильників того, щоб припинити мовлення «Вістей».

Прихильники «за» вимагали скасувати цензуру в Україні. Через кілька годин мітинг закінчився під Адміністрацією Президента. Всі учасники розійшлися. Акція пройшла мирно.

Нагадаємо, Нацрада вже заборонила більше 70 російських телеканалів.

Крім того Нацрада заборонила більше 500 російських фільмів і серіалів за два роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: